توانبخشی مهر

مركز تخصصى گفتار درمانى و كار درمانى در قم

موارد کاربرد اتاق تاریک و تاثیرات آن

اتاق تاریک یکی از تکنیک‌های درمانی است که از طریق محدود کردن حواس به بینایی و جهت‌دهی آن، اقدام به بهبود مهارت‌های مختلفی می‌کند مانند:

  • ادراک دیداری کودک که شامل توجه دیداری، حافظه‌ی بینایی، اکمال بینایی، ثبات شکل، تمییز شکل و همچنین موقعیت در فضا می‌باشد
  • هماهنگی چشم و دست
  • بهبود حرکات چشمی (حرکات تمرکز بینایی، دنبال کردن و همچنین انحراف بینایی در اثر ضعف عضلات چشمی از طریق ارائه‌ی محرک‌های درست اصلاح می‌شود.)

پروسه درمان از طریق ارائه طیف نوری با طول موج‌های مختلف با توجه به بیش پاسخ‌دهی (هایپرسنس) یا کم پاسخ‌دهی (هایپوسنس) کودک (کودکان طیف اتیسم) می‌باشد. برای بهبود هماهنگی چشم و دست کودک درمان از توجه بینایی، اشاره کردن شروع می‌شود و به دنبال کردن با انگشت ختم می‌شود.
در حرکات چشمی ابتدا از کودک می‌خواهیم تا یک شی ثابت را نگاه کند که مربوط به بخش تمرکز بینایی (فوکوس) می‌شود سپس شروع به ارائه حرکات چشمی به صورت خطی (عمودی و افقی) می‌کنیم و در نهایت به دنبال کردن خطوط مورب می‌رسیم. همچنین لازم بذکر است در ابتدا از کودک می‌خواهیم به منظور تسهیل انجام تمرین از انگشت اشاره خود چه در تمرکز و چه در دنبال کردن کمک بگیرد اما در نهایت باید بدون انگشت تمرین حرکات چشمی را انجام دهد.
این بخش بیشترین کمک را به کودکان با مشکل اختلالات یادگیری مانند خواندن، نوشتن، املا و ریاضی خواهد کرد.

همین حالا در کانال تلگرام توانبخشی مهر عضو شوید

عضویت
توانبخش مهر » موارد کاربرد اتاق تاریک و تاثیرات آن
مشاوره توانبخش مهر

۰۹۱۲۱۵۴۶۰۰۰

مشاوره رایگان